My Apple Music Works

5 Kasım 2012 Pazartesi

ATMM 2012 Konferansı

1 - 2 Kasım 2012 tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleşen ATMM 2012 Konferansı'na sevgili dostum Arda EDEN ile birlikte katıldık. Bu konferansa kızım İdil ACİM'le birlikte geldik.

Ben, tüm çocukluğu boyunca evdeki makara teypler, mikserler, mikrofonları kendine oyuncak olarak kabul etmiş olan bir evde büyüdüm. Babam Kami ACİM TRT İstanbul Radyosu'nda baş teknisyen olarak çalıştığı sıralarda aynı zamanda Türk Pop Müzik Tarihi'nin önemli kayıtlarının gerçekleştirildiği Stüdyo Elektronik'te babamın yetiştirdiği amcam Sıtkı ACİM'in yaptığı kayıtları izleme fırsatı buldum. Ayrıca, 17 yaşında iken bu stüdyonun yanındaki küçük stüdyoda "Altın Reklam" firmasının reklamlarının ses kayıtlarını ve montajlarını yaptım. BURAYA tıklayarak 1977 yılındaki bu fotoğrafa ulaşabilirsiniz. Sonrasında 1978 yılında o zamanki adı İstanbul Devlet Konservatuvarı olan ve bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olan okula girmemle sanatsal ve akademik kariyerim başlamış oldu. Ama bir besteci olarak Tiyatro Müzikleri besteleme ve bu bestelerimin ses kayıtlarının gerçekleştirilmesi sırasında edindiğim tonmasyterlik tecrübeleri çok işime yaradı ve halen bu tecrübeleri kullanmaktayım.

Bu yüzden ülkemizde "Müzik Teknolojisi" kavramının üniversiter sisteme entegrasyonu sürecinin giderek netleşmeye başladığı bu süreçte böylesi bir etkinliğin benim için anlamı oldukça büyüktür. Bu etkinlikte ülkemizde "Müzik Teknolojisi" ve "Ses Teknolojisi" anlamında konunun gerek akademik ve gerekçe sanayi kolunda emek veren, düşünen ve sorgulayan insanlarla bir şekilde bir araya gelme fırsatını bulmak ve bu alanın sorunlarının tartışılması, yaratıcı fikirlerin üretilmesi gibi olumlu bir hareketin başlaması gerçekten herkesin son derece pozitif duygularla yaşadığı bir süreç oldu.

Bu etkinliğin fitilini ateşleyen Ufuk ÖNEN, Teoman PASİNLİOĞLU, Kürşat PASİNLİOĞLU ve Bilkent Üniversitesi'nin üst yöneticisi olmak üzere destek veren tüm kişilerine ve bu etkinliğe sponsor olma bağlamında katkı sunan her birime ve  kuruma teşekkürü bir borç bilirim.

Bu etkinlikte sunulan bildiri metinlerine BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu etkinlik sırasında çektiğim fotoğraflardan oluşan Picasa Web Albümündeki fotoğrafları paylaşmak istiyorum.




1 yorum: