My Apple Music Works

27 Şubat 2015 Cuma

Bazı Benzerlikler ve 1 haber

Linux masaüstü ile MAC OS X masaüstü arasında bazı benzerlikleri fark ettim. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

GNOME 3 masaüstündeki yazılımların görünümünün ekran görüntüsünü paylaşayım sizlerle önce.



Ve MAC OS X - Yosemite masaüstünde "Launchpad" adı verilen yazılımların gösterimini paylaşayım sizlerle.


Benzerlikleri fark ettiğinizi umuyorum.

Linux ortamları için farklı masaüstü ortamları bulunmaktadır. Yukarıda örneğini verdiğim masaüstü örneğim GNOME 3 masaüstü idi. KDE masaüstü ise bir başka masaüstü ortamıdır. KDE masaüstü görünümündeki dosya yöneticisi görünümü ile yine MAC OS X - Yosemite masaüstü ortamı arasındaki benzerliğe göz atalım.

KDE masaüstü görünümü Linux Mint 17.1 dağıtımının KDE masaüstü ortamı görünümünden alınmıştır.


Şimdi de MAC OS X - Yosemite masaüstü ortamının dosya yöneticisi görünümüne bakalım.



Benzerlikleri sizler de fark ettiniz eminim. Bu benzerlikleri herhangi bir kötüleme amacı ile paylaşmıyorum. Sadece ilginç bulduğum için belirmek istiyorum.

Bu arada Linux masaüstü ortamlarını merak edip daha detaylı incelemek isteyenlere web sayfası bağlantılarını aktarmak isterim.

GNOME masaüstü ortamı ağ adresi: ww.gnome.org

KDE masaüstü ortamı ağ adresi: www.kde.org

Bu arada 30 Ocak 2015 - Cuma sabahı saat 06:00 gibi başlayan göğsümün sağ tarafında ve paralel şekilde sırtımın sağ tarafında başlayan ağrı ve yanma ile birlikte soğuk terleme yaşamamın sonucunda İnönü Üniversitesi - Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servis'e eşimle gittik. Elektro kardiyografi çektiler ve "kalp krizi" geçirmekte olduğumu ve eğer izin verirsem hemen "anjiyo" yapacaklarını söylediler. Doğal olarak izin verdim ve anjiyo işlemi gerçekleşti ve 2 adet stent taktılar.

Nabzımda "aritmi" olduğu için anjiyo sonrası hemen yoğun bakıma aldılar ve iki buçuk gün boyunca yoğun bakımda kaldım ve daha sonra servise aldılar. Pazartesi günü de akşam üzeri gibi hastahaneden taburcu oldum. Tüm hafta boyunca evde dinlendim. Daha sonra da okuldaki görevime geri döndüm. Herşeye dikkat etmeye çalışıyorum.

Bu süreçte Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ameliyatımı gerçekleştiren doktorlar ve tüm personele, bana ve aileme destek veren herkese çok çok teşekkür ediyorum.

2 yorum:

  1. Değerli hocam çok geçmiş olsun, Allah beterinden sakınsın sizlerden. Kendinize dikkat edin. Emre PINARBAŞI

    YanıtlaSil