My Apple Music Works

5 Eylül 2012 Çarşamba

VINN-Linux ve Mutlu Son

Turkcell VINN modemimi uzun zamandır herhangi bir Linux makinede kullanamıyordum. Meğerse bunca zamandır çok basit bir detayı atlayıp, sorunu başka türlü çözmeye çalışıyormuşum.
Okulumuzdaki bürolardan birinde Windows7 bulunan bilgisayara modemi takıp, içindeki "Linux" dizinini kopyaladım ve bir ftp alanıma bu dosyayı attım.

Sonra tekrar Linux Mint sistemimi açtım ve Linux klasörünü bilgisayara kopyaladım. Klasörü açtıktan sonra önce "readme.txt" dosyasını okudum. Sonra terminalde dizine girdiğimde "install" dosyasının çalıştırılabilir olmadığı fark ettim. "chmod +x install" komutunu vererek kurulum dosyasını çalıştırılabilir hale getirdim. Ardından "./install" komutunu vererek kuruluma başladım. ReadMe dosyasında yazıldığı gibi kurulumu varsayılan dizine yapması için soruya cevap olarak "enter" tuşuna baştım.
Ardından modemi taktım. Arayüz açıldı ve Bağlan (Connect) seçeneği ile bağlantıyı gerçekleştirdim.

Gerektiğinde herkesin indirebilmesi için bu klasörün Box cloud ortamındaki linkini vereyim. BURAYA tıklayarak sıkıştırılmış klasörü açabilir ve siz de gerektiğinde kurulumu yapabilirsiniz. Abdullah ÜLKER beyefendiye sabırla verdiği destek için teşekkürlerimi sunuyorum ve yazıyı ekran görüntüleri ile bitiriyorum.

Birinci ekran görüntüsü Turkcell VINN arayüzü ile masaüstü ortamı.


İkinci ekran görüntüsünde ise network küçük simgesine tıklandığında modemin görünümü bulunmaktadır.

3 yorum:

  1. Hocam Tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Hocam ben de arayuzu calistirabildim ama baglanmaya calistigimda "Connection Terminated" diyor :(

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, ben Turkcell'im ZTE MF 190 modelli USB modemini kullanmaktayım. Bu çözüm HUAWEİ modelleri için geçerli. ZTE MF 190 modeli için ne yaptıysam başarılı olamadım. İnternet kullanamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? nikbinliknet@gmail.com

    YanıtlaSil