My Apple Music Works

18 Haziran 2011 Cumartesi

Gönüllü Penguen'in Seyir Defteri

Merhaba, Blog yazılarıma bana göre oldukça uzun bir süredir ara vermiştim. "Blogger" sayfalarının "bloke" edilmesi üzerine, blog sayfamı kendi FTP alanım üzerine taşımaya karar verdim ve artık buradan blog yazmaya devam edeceğim. Bundan sonra da başka bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Blog'uma yazmadığım süreçlerde neler yaptığımı biraz anlatayım. Başlamadan önce şunu belirteyim. Bu blog yazımı Pardus 2011 İşletim Sistemi üzerindeki Blogilo uygulaması ile yazmaktayım.

AKADEMİK BİLİŞİM 2011

Üniversitemizde 2 - 4 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenen Akademik Bilişim 2011 etkinliğine katıldım. Önce Doruk FİŞEK'in "Pardus Kurumsal 2" kursuna katılarak, Pardus Kurumsal 2 hakkındaki bilgilerimi tazeledim ve yeni şeyler de öğrendim. Sonra Ardan EDEN ile birlikte bir LKD Etkinliği olan "Linux ve Müzik" seminerini sunduk. "Bir Birim Yöneticisinin Gözünden Pardus Kurumsal 2" seminerimi verdim. Bu arada, "Akademik Bilişim 2011" vesilesiyle Pardus ekibinden değerli geliştirici dostlarımla, Malatya'da bir araya gelme imkanımız oldu. Hatta, birlikte bir "Malatya Hatırası" fotoğrafı bile çektirebilme şansımız oldu. Aşağıdaki küçük resimdeki kişiler, soldan sağa: Koray LÖKER, Server ACİM, Bahadır KANDEMİR ve Ekin MEROĞLU. Eğer aşağıdaki minik fotoğrafın üzerine tıklarsanız, daha büyük halini, web tarayıcınızın yeni açılacak penceresinde görebilirsiniz. Bu fotoğrafın makinasıyla çekilmesini sağlayan Pardus geliştirici dostum Ekin MEROĞLU'na teşekkürlerimi sunuyorum.


From AB11_ve_Ozgur_Yazilim_Gunleri_2011
Akademik Bilişim 2011 etkinliğinin Malatya - İnönü Üniversitesi'nden yapılmasından dolayı, bu etkinlik için "özel bir jest" yapmayı yaklaşık "Ekim 2010"da tasarlamaya başlamıştım. Açılış Töreni'nde seslendirmek üzere "özel bir beste" hazırladım ve seslendirdim. Müziğin elektronik ortamda hazırlanmış altyapısını, "Pardus Kurumsal 2" yüklü netbook'umda, konsolu açarak "play dosyaadı.ogg" komutunu vererek başlattım. Sonra, müzik başladı ve bir icracı olarak piyanoda çalınmasını planladığım ve hepsini notaya aldığım müziği çaldım. Netbook'um kulaklık çıkışı, iki adet profesyonel Adam A7 hoparlörlere bağlanmıştı. Sevgili Pardus geliştiricisi dostum Koray LÖKER ile Özgürlük İçin - Ajans için, bir söyleşi yaptık ve hem bestelediğim müzik, hem de benimle yapılan söyleşi, Ajans Pardus - 50.Bölüm'de yayınlandı. Sözün özü, çok verimli ve hoş bir süreç daha yaşadım.

ÖZGÜR YAZILIM VE LİNUX GÜNLERİ - 2011

1 - 2 Nisan 2011 tarihlerinde, LKD tarafından düzenlenen Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011 etkinliğinde, LKD ve Pardus ekibi ile yeniden bir aradaydık. Bu etkinlikte de, özgür nota yazma programı LilyPond ve bu programın editörü (düzenleyicisi) Frescobaldi hakkında bir seminer verdim. Bu etkinlik aracılığıyla, Pardus geliştiricilerinden Gökçen ERASLAN ve Ozan ÇAĞLAYAN ile birebir tanışma fırsatı bulmanın mutluluğunu yaşadım. Uzun zamandır sohbet edemediğimiz PARDUS Proje Yöneticisi sevgili Erkan TEKMAN ile sohbet etme fırsatını yakaladım. O zamanda değin sadece e-postalar ile çok nadiren mesleki konular hakkında yazıştığım Pardus geliştiricisi Semen CİRİT hanımefendiyle tanıştım. Yine KORAY LÖKER, Ekin MEROĞLU ile bir araya gelme ve sohbet etme fırsatını yakaladık. Uzun zamandır yüzyüze görüşemediğimiz genç dehalardan Eren TÜRKAY ile biraz da olsa sohbet etme fırsatını yakaladım.




Malatya'da da görüştüğünüz sevgili Necdet YÜCEL hocamız ile Şenlik'te de görüştük. 1 Nisan hediyesi olarak GNOME Masaüstü'nü taşıyan ÇOMAK sürümünü yayınlamışlardı. Bu sürümü çok beğendim. Aşağıda emektar Escort E-Note dizüstü bilgisayara kurduğum 1 Nisan - COMAK - GNOME'dan bir ekran görüntüsü eklemek istedim. Tüm ÇOMAK ekibi de şenlikteydi (sanırım 1 kişi gelememişti). GNOME3'lü yeni ÇOMAK sürümünü heyecanla bekliyorum. Tüm ÇOMAK ekibinin ve katkı veren Pardus geliştiricilerinin ellerine sağlık!.


From About PARDUS...
Şimdilik anlatacaklarım bu kadar! Yeni girdilerde yine görüşene kadar, "özgür kalın!".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder