My Apple Music Works

30 Aralık 2010 Perşembe

PC'min yeni durumu!

Uzun zamandır bloguma yeni bir yazı yazmadığımın farkındayım. Ancak, önemli bulduğum bir şeyler olduğu zaman yazmayı daha çok seviyorum.

2004 yılında oluşturmuş olduğum eski tür bir PC'nin ilk bölmesinde "Pardus Kurumsal 2 - Beta 2" bulunmakta.
İkinci kısmında ise "Pardus 2011 Beta 2". Fakat, biraz önce yapmış olduğum yaklaşık 150 MB'lık bir güncellemeden sonra artık "Pardus 2011 RC" kullanır oldum.

Bir ara merak etmiştim, konsoldan hangi linux sürümünü kullandığımı nasıl öğrenirim diye, ve araştırmalarımın sonunda şu komutu buldum:
cat /proc/version
Bu komutu, normal kullanıcı olarak yakuake'de yazdığımda bana gelen cevap şöyle:
Linux version 2.6.37_rc7 (pardus@buildfarm) (gcc version 4.5.2 (Pardus Linux) ) #1 SMP Wed Dec 29 10:56:22 EET 2010
Herşey güzel yeni Pardus 2011 ile. Fakat, bir sorun yaşıyorum. Pardus 2011 ile çalışmalarımı bitirip "Bilgisayarı Kapat" diyorum. Bir an için kapanır gibi olup, yeniden başlıyor. Ancak, baştaki seçenekte Pardus Kurumsal 2'nin giriş ekranından "Bilgisayarı Kapat" seçeneğini seçtiğimde bilgisayar kapanıyor.

Bu arada, gerek Pardus Kurumsal 2, gerekse Pardus 2011 kurulumu sırasında, LVM ile "Logical Volume - Mantıksal Birim" oluşturma tekniğini deneyerek öğrendim ve her ikisini de bu şekilde kurdum.

Şimdi size aşağıdaki ekran görüntüsünde "Pardus 2011 - RC" masaüstümün görüntüsünü paylaşmak istiyorum. Ve Pardus geliştiricilerine, gönüllü katkıcılara, Tubitak UEKAE ve Tubitak BİLGEM'e böyle bir ürünü destekledikleri için teşekkür ediyorum.

From About PARDUS...

4 yorum:

  1. Gecenlerde yorum ekledim yayinlamamissiniz Pardus tanitimi icin ayrilan reklam butcesinden elde ettiginiz geliri aciklar misiniz? Sizin gibi acik kaynak kullanan ozgur yazilimi savunan bir insanin bunu aciklamasi zor olmamali. Ha yoksa Pardus ile ozgur yazilim ayri seyler mi :)

    YanıtlaSil
  2. Sayın "Adsız".
    Öncelikle size Özgürlük İçin E-Dergi'nin 28.sayısındaki söyleşiyi okumanızı tavsiye ediyorum.
    Aşağıdaki linkten e-dergi'yi indirebilir ve okuyabilirsiniz:
    http://www.ozgurlukicin.com/haber/e-dergi-28-sayi-300spartali/

    Çünkü, bu sayıda benim de aralarında bulunduğum katkıcılar ile yapılan söyleşi de "sorunuzu cevabı" bulunmaktadır.

    İkinci olarak, siz kimsiniz? Bu kadar önyargılı olmanızı neye borçlusunuz, öğrenebilir miyim?

    Öncelikle "kaçak oynamayın!". "Siz" dürüst olun. Adınızı ve soyadınızı, ne işle iştigal ettiğinizi açıkca yazınız. Çünkü, "özgür yazılım felsefesinin" temelinde dürüstlük yatar.

    YanıtlaSil
  3. kullandigin temanin ismi nedir?

    YanıtlaSil
  4. "Kullandığım tema" derken, "Blogger Template" için kullandığım temayı mı?.... Yoksa, bu yazının sonunda yer alan ekran görüntüsünde paylaştığım Pardus masaüstü görüntüsünün temasını mı kastetiniz?
    - Eğer, Pardus ekran görüntüsündeki masaüstü temasını soruyorsanız, orada ilk kurulum sırasında karşımıza çıkan "Air" masaüstü teması kullanılmıştır.
    - Eğer, bu blogger temasını soruyorsanız, http://www.deluxetemplates.net/ sayfasından seçtiğim bir temadır kendisi. Temanın başlığı şöyle: "Extreme Georgia v.2."
    İyi günler.

    YanıtlaSil