My Apple Music Works

12 Şubat 2010 Cuma

PARDUS'ta KOPETE'ye Facebook hesabınızı ekleyin!

Bugün GNOME Gezegeni'ni gezmekte idim. Orada bir girdi dikkatimi çekti. GNOME masaüstü ortamında kullanılan sohbet uygulaması olan Empathy kullanarak Facebook hesabınızı ekleyerek mesajlaşmaya başlama olanağından bahsediyordu.

Bunun aynısını Kopete ile de yapabileceğimizi düşündüm. Denedim ve bu deneme başarıya ulaştı. Bu girdi ile sizlere bu olanağı anlatmak istiyorum.

Kopete menüsünden "Ayarlar-Yapılandır" seçiyoruz ve yeni çıkan pencereden sağda yer alan "Hesap Ekle" seçeneğine tıklıyoruz.

From Face-Kopete

Ardından karşımıza hangi servis yolu ile hesap eklemek istediğimiz soruluyor ve buna cevaben "Jabber" hesabını seçiyoruz.

From Face-Kopete

Daha sonraki adımda "Jabber Hesabı:" seçeneğinin karşısına Facebook'daki "kullanıcı adı"mızı yazıyoruz ve ardından da "@chat.facebook.com" yazıp, aşağıya da şifremizi giriyoruz.

From Face-Kopete

Gelen yeni pencerede bu hesap için "özel" bir renk kullanmak isteyip istemediğimiz soruluyor.

From Face-Kopete

Ben, kendime Facebook'un tema rengine yakın bir renk seçmeyi tercih ediyorum.

From Face-Kopete

Ve ardından da tüm aşamaları başarıyla tamamladığım için, Kopete beni tebrik ediyor.

From Face-Kopete

"Tebrik" penceresinin altındaki "Bitir" düğmesine basıyorum ve bağlantı listemi görmeye başlıyorum. Facebook'taki arkadaşlarım ile artık sohbet edebilirim.

Bu arada Facebook'taki "kullanıcı adı"nı bilmeyenler bunu nasıl öğrenebileceklerini merak edebilirler. Söyleyeyim, çünkü ben bu yolla buldum. Facebook Ana Sayfa'nızın sağındaki menüler içinde en sağda yer alan "Hesap" menüsü içinde yer alan "Hesap Ayarları" seçeneğini tıkladığınızda karşınıza çıkan sayfada "kullanıcı adı"nız yer almaktadır.

From Face-Kopete

Bol mesajlaşmalar.

3 yorum:

  1. Kopete yerine Pidgin kullananlar varsa, onlar için de şöyle http://code.google.com/p/pidgin-facebookchat/ bir eklenti mevcut. Bu eklentiyi kurup, Facebook hesabınızı tanıtarak, Pidgin ile de mesajlaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Artık bunların hiçbirine de gerek kalmadı. Facebook XMPP (Jabber) protokolünü desteklemeye başladı. Ben de pidgin-facebook chat kullanmış biri olarak artık jabber üzerinden bağlanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Pardon yanlış okumuşum yazıyı bir an eklenti gibi algıladım. Özür dilerim

    YanıtlaSil